ارتودنسی دندانها روشی مطمئن و مؤثر برای صاف کردن دندانهایی که در محل مناسب خود قرار نگرفتهاند است. یکی از دغدغههای خانمهای بارداری که برای انجام ارتودنسی به کلینیکهای دندانپزشکی مراجعه میکنند این است که آیا میتوانند ارتودنسی بارداری را انجام دهند؟ آیا انجام ارتودنسی برای آنها و نوزادشان عوارض جانبی به دنبال ندارد؟ بهترین زمان برای انجام ارتودنسی قبل از بارداری است یا بعد از آن؟ آیا میتوان بعد از زایمان ارتودنسی انجام داد؟ جنبههای مثبت و منفی ارتودنسی در زمان بارداری کدام اند؟
برای یافتن پاسخی مناسب به سؤالات احتمالی که در مورد بارداری و انجام ارتودنسی در سر دارید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله ما ضمن معرفی ارتودنسی به شما در مورد نحوه انجام ارتودنسی در زمان بارداری و مراقبتهای مربوط به انجام آن توضیحاتی خواهیم داد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انجام ارتودنسی در دوره بارداری، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی یک روش درمانی و زیبایی برای مرتب کردن دندانها و فکهایی است که در محل صحیحی قرار نگرفتهاند و ناهنجاری دارند. برای انجام این کار، دندانپزشک متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست، دستگاههای ارتودنسی را روی دندانهای بیمار قرار میدهد. جا به جایی دندانها با کمک ارتودنسی، به علت فشار ملایمی است که این دستگاهها یا بریس ها به دندانهای بیمار وارد میکنند. این فشار تا حدی که دندانها در محل صحیح و مناسبی قرار بگیرند ادامه خواهد داشت. طول مدت درمان ارتودنسی در بیماران متفاوت است. طول دوره درمانی با ارتودنسی، به سن بیمار، نوع ناهنجاری، شدت ناهنجاری، میزان مراقبت بیمار از دندانها بستگی دارد.
بهترین زمان برای اقدام به انجام ارتودنسی قبل، حین یا بعد از بارداری است؟
خانمهایی که در سن بارداری به متخصص ارتودنسی بارداری مراجعه میکنند تا ناهنجاریهای مربوط به فک و دندانهای خود را اصلاح کنند، این سؤال را میپرسند که زمان مناسب انجام ارتدونسی قبل، حین یا بعد از بارداری است؟ در کدام یک از این دورهها نتیجه بهتری از انجام ارتودنسی خواهند گرفت؟ خانمها میتوانند در هر یک از این سه دوره نسبت به انجام ارتودنسی اقدام کنند. در ادامه ما انجام ارتودنسی در این سه دوره را بررسی کردهایم.
انجام ارتودنسی پیش از شروع دوره بارداری:
بهترین و مناسبترین زمان انجام ارتودنسی روی دندانها برای خانمها دوره قبل از بارداری است؛ زیرا در این زمان، خانمها آزادی و فراقت بیشتری دارند و دغدغهها و نگرانیهای مربوط به نگهداری از جنین در این دوره وجود ندارد. در صورتی که خانمها بتوانند دوره درمانی ارتودنسی روی دندانهای خود را پیش از باردار شدن به پایان برسانند، این مسئله بسیار به نفع آنها خواهد بود. چنانچه خانمها پیش از اتمام دوره درمانی ارتودنسی دندانها باردار شوند، میتوانند همچنان به درمان ادامه دهند و بدون بروز هر گونه مشکل احتمالی، درمان ارتودنسی خود را کامل کنند.
آیا انجام ارتودنسی در دوره بارداری امکان پذیر است؟
ممکن است شما در زمان بارداری خود، تمایل داشته باشید که برای انجام ارتودنسی به یکی از کلینیکهای دندانپزشکی مراجعه کنید. باید بدانید که انجام ارتودنسی در دوره بارداری هیچ گونه ممانعتی ندارد و شما با خیال راحت میتوانید از مزایایی که این روش درمانی برای شما دارد، بهره مند شوید.
انجام ارتودنسی بعد از بارداری و محدودیتهای آن
شما برای انجام ارتودنسی پس از پایان دوره بارداری و زایمان، هیچ گونه محدودیتی ندارید. تنها مسئلهای که ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند، این است که باید کودکتان را در منزل تنها بگذارید و به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید. به همین دلیل، انجام ارتودنسی در دوره بعد از بارداری، میتواند با دردسرهایی همراه باشد. بهتر است صبر کنید تا نوزادتان به سن کودکی برسد و بعد برای انجام ارتودنسی اقدام کنید.
بارداری بر دهان و دندانهای خانمها چه تأثیراتی میگذارد؟
بارداری خانمها ممکن است اثرات زیادی روی بدن آنها داشته باشد. این اثرات شامل تغییر در میزان ترشح هورمونها است. این تغییرات هورمونی ممکن است اثرات جانبی به همراه داشته باشند. یکی از این اثرات جانبی، التهاب و تورم لثهها است. در این دوران ممکن است در کنار التهاب و تورم لثهها، عفونتهای لثه نیز ایجاد شوند. به این وضعیت بیماریهای لثه می گویند.
آیا عکس برداری با اشعه ایکس در دوره بارداری ممکن است برای جنین شما مشکل ایجاد کند؟
برای انجام ارتودنسی شما باید از دندانهای خود عکس رادیولوژی تهیه کنید. اشعه ایکس در زمان بارداری میتواند به جنین شما صدمات و آسیبهایی وارد کند. برای حل این مشکل، دندانپزشک های متخصص درزمینهٔ ارتودنسی، راه حلهایی دارند.
آنها با استفاده از شیلد ها و ابزار محافظتی سربی از برخورد اشعه ایکس به شکم شما جلوگیری میکنند تا به جنین شما آسیبی وارد نشود. با وجود این تدابیر انجام ارتودنسی در دوران بارداری برای شما عارضهای به همراه نخواهد داشت. بهتر است در سه ماه اول بارداری از انجام ارتودنسی و قرار گرفتن در مغرض اشعه ایکس خود داری کنید؛ زیرا در این دوره، جنین شما ممکن است دچار جهشهای ژنتیکی شده و آسیبهای جبران ناپذیری ببیند.
آیا انجام ارتودنسی در زمان بارداری نیازمند مصرف داروهای خاصی است؟
بارداری به معنای محدودیت در مصرف داروها و مواد خوراکی است. طبیعی است که در دوران بارداری و حاملگی، نگران باشید که چه داروهایی مصرف میکنید و در طول دوره درمان ارتودنسی، این مسئله برای شما یک دغدغه باشد.
برای انجام ارتودنسی در دوره بارداری، شما هیچ گونه داروی خطرناکی دریافت نمیکنید و نیازمند به مصرف هیچ کدام از داروهایی که برای بارداری ممنوع هستند، نخواهید بود. در این دوره، ممکن است نیاز به دریافت مسکن برای تسکین دردهای ناشی از ارتودنسی باشید. در این صورت به شما مسکنهایی میدهند که برای شما و جنینتان بی خطر است.
آخرین دیدگاهها