هزینه ارتودنسی ژله ای از لحاظ قیمت گذاری همانند سایر ارتودنسی هاست. هیچ جا در مورد قیمت و هزینه ارتودنسی ژله ای سخنی به میان نیامده است. در حقیقت، نمیتوان هزینه دقیقی برای ارتودنسی تعیین کرد. انجام درمان با استفاده از این روش هزینه ای مخصوص به خود دارد که با توجه به عوامل مختلف، این هزینه متفاوت و متغیر است. تنها راه تعیین هزینه، مراجعه به متخصص ارتودنسی است.
هزینه ارتودنسی ژله ای در مقایسه با روش های دیگر، بنا به دلایلی بالاتر است. از جمله این دلایل میتوان به نامرئی یا شفاف بودن دستگاه اشاره کرد؛ همچنین پلاک های این نوع ارتودنسی در لابراتوارهای پیشرفته ساخته میشود. برای ساخت و تهیه این پلاک ها، امکانات ویژه و پیشرفته ای نیز مورد نیاز است. اسکن و قالب های ژله ای نیازمند صرف هزینه بالایی است؛ همچنین پلاک ها در جلسات مراجعه باید تعویض شوند که خود هزینه جدیدی در بر دارند.
این روش نسبت به روش های دیگر هزینه بر است. هزینه ارتودنسی ژله ای با توجه به نوع و شدت ناهنجاری فک و دندان متفاوت است. اگر فرد علاوه بر ارتودنسی نیازمند جراحی فک نیز باشد، هزینه ای مضاعف به وی تحمیل میشود.
به طور کلی، هزینه ارتودنسی ژله ای بستگی به معاینه و ارزیابی دقیق بیمار دارد. اینکه دقیقاً هزینه ارتودنسی هر فرد با توجه به انتخاب این روش چقدر است؛ به عوامل مختلفی بستگی دارد، مانند:
ارتودنسی ژله ای از تکنولوژی های جدید در عرصه ارتودنسی است. این ارتودنسی که به آن ارتودنسی شفاف یا نامرئی نیز گفته میشود، به رفع ناهنجاری های فک و دندان میپردازد. در این روش، پلاک ها با قرارگیری بر روی دندان، ایرادات جزئی دندان را برطرف میکنند. اکثر افراد به خصوص جوانان و بزرگسالان به خاطر ظاهر براکت ها، و طرز قرار گیری آن ها بر روی دندان، از انجام درمان ارتودنسی سر باز زده و به آن تن نمیدهند. در این شرایط، متخصص ارتودنسی، استفاده از روش ارتودنسی ژله ای را به آنها پیشنهاد میکند.
در این روش که به آن ارتودنسی شفاف هم گفته میشود، خبری از براکت و سیم ارتودنسی نیست. در عوض از پلاک های نازک و شفاف برای صاف و مرتب کردن دندان ها استفاده میشود. این پلاک ها با استفاده از تکنولوژی تصویربرداری کامپیوتری تهیه و ساخته میشوند. پلاک ها به مدت دو هفته در دهان بیمار میمانند و در هر جلسه با پلاک های جدید تعویض میشوند. تعداد پلاک ها در موارد خفیف ۵ الی ۱۰و در موارد شدیدتر۲۰ عدد خواهد بود. بیماران میتوانند برنامه درمان خود را از مراحله اولیه تا مراحل نهایی مشاهده کنند.
ارتودنسی ژله ای از جمله ارتودنسی هایی است که منافع و مزایای زیادی با خود به همراه دارد، ازجمله:
ارتودنسی ژله ای یا نامرئی برای افرادی که تمام دندان های آن ها رویش کرده بیشتر مناسب است. با توجه به این نکته میتوان نتیجه گرفت که این روش برای کودکان روش مناسبی نیست؛ بلکه به نوجوانان و بزرگسالان پیشنهاد میشود. در صورت استفاده از این روش برای کودکان، پلاک ها هیچ زخم یا آسبیی به دهان وارد نمیکنند.
دستگاه هایی که در این روش برای صاف و مرتب کردن دندان ها استفاده میشود، نسبتاً شفاف بوده و در معرض دید نیستند؛ لذا به آنها ارتودنسی نامرئی نیز گفته میشود. دستگاه ها از تنوع زیادی برخوردار بوده و هر کدام قیمت مخصوصی دارند. به طور کلی سه نوع ارتودنسی نامرئی وجود دارد.
برای تخمین و برآورد هزینه ارتودنسی نامرئی، ابتدا باید اطلاعات مختصری در خصوص هر یک از این روش ها داشت و سپس هزینه هر کدام را تعیین کرد.
اینویزیلاین ها که از دستگاه های ارتودنسی شفاف محسوب میشوند به عنوان پلاک های شفاف معروف شده اند. اخیراً استفاده از اینویزیلان ها مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. اینویزیلاین ها با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و اسکن سه بعدی تولید میشوند. در صورت داشتن مشکلات جزئی بهترین گزینه برای درمان، استفاده از این ارتودنسی است.
ارتودنسی سرامیکی از ارتودنسی های ثابت به شمار میآید. تفاوت این ارتودنسی با ارتودنسی سرامیکی در نوع براکت هاست. در ارتودنسی ثابت معمولی از براکت های فلزی و در ارتودنسی سرامیکی از براکت هایی با جنس سرامیک استفاده میشود. این مدل براکت ها بیشتر توانستهاند نظر افراد بزرگسال را به خود جلب کنند.
ارتودنسی لینگوال همان ارتودنسی فلزی معمولی است؛ با این تفاوت که براکت ها و سیم های ارتودنسی به جای قرار گرفتن روی سطح جلوی دندان، در پشت دندان قرار میگیرند. از عللی که منجر به بالا بودن هزینه این ارتودنسی میشود می توان موارد زیر را نام برد.
عواملی زیادی در هزینه ارتودنسی نامرئی نقش دارند؛ برخی از این عوامل مهم عبارتند از:
طول دوره درمان در افراد متفاوت است. اما برای اصلاح کامل وضعیت دندان های بیمار، لازم است حدوداً ۱۲ الی ۱۸ ماه از این پلاک ها استفاده شود.