ارتودنسی نامرئی یا شیشه ای یکی از درمان های ارتودنسی است که برای مرتب و ردیف کردن دندان ها به کار می رود.
همه افراد دوست دارند دندان های صاف و مرتبی داشته باشند. اما همه احساس خوبی نسبت به براکت های فلزی ندارند. ارتودنسی شیشه ای جایگزینی فوق العاده برای ارتودنسی فلزی به شمار می رود. در ارتودنسی نامرئی یک روکش پلاستیکی، مانند یک کاور روی دندان شما قرار می گیرد که کیفیت و دوام بسیار بالایی دارد. این درمان بر عکس سایر درمان های دندانپزشکی طولانی مدت بوده و تقریباً ۲ الی ۳ سال طول می کشد.
ارتودنسی یک روش برای مرتب کردن و درمان مشکلات ظاهری دندان است. که با پیشرفت تکنولوژی و علم دندانپزشکی، تحولی شگرف در این حوزه رخ داده است. این پیشرفت توانسته است تأثیر به سزایی بر مواد و وسایل استفاده در این حوزه داشته باشد. از آن جا که اکثر افراد بزرگسال و صاحبان کسب و کار تمایل به استفاده از دستگاه ارتودنسی معمولی ندارند؛ تکنیک های جدید باعث خلق دستگاه ارتودنسی نامرئی شده است که در دهان قابل مشاهده نیست و هیچ سیم و براکت فلزی داخل دهان قرار نمی گیرد و لبخندتان زیباتر می شود.
روش درمان ارتودنسی دندان نامرئی هم مانند باقی روش ها مراحل خاص خود را دارد که باید برای آن زمان گذاشته و به ترتیب انجام شود.
در اولین مرحله از درمان ابتدا باید دندان فک و سلامت آنها توسط متخصص ارتودنسی تان ارزیابی شود. پس از اینکه دندان و فک شما توسط پزشک معالج تان معاینه شد پزشکتان با استفاده از اسکنرهای سه بعدی که مخصوص داخل دهان هستند، یک اسکن دیجیتال از دندان هایتان می گیرد.
یکی از ویژگی هایی که اسکن دیجیتال برایتان دارد این است که به شما این امکان را می دهد که قبل و حتی بعد از مرحله درمان را به صورت تصویری و سه بعدی مشاهده نمایید. نتیجهاش این است که همراه با شما دندانپزشکتان هم قادر است روی پیشرفت کار درمان تان نظارت داشته باشد.
مرحله سوم درمان این است که پس از چند هفته پزشک شما چند نمونه از بریس ارتودنسی یا ارتودنسی شفافتان را که معمولا با استفاده از پرینتر های سه بعدی آماده می شوند را برای شما استفاده می کند. هرکدام از آن ها به طور مرحلهای به مدت یک تا سه هفته روی دندانتان قرار می گیرد. همچنین پزشک معالج تان ممکن است برای بهتر شدن روند درمان تصمیم بگیرد که در حین درمان، در مرحله ای به جای پلاستیک های شفاف از ارتودنسی های قدیمی استفاده کند.
بسیاری از مشکلات ارتودنسی را می توان با استفاده از این نوع ارتودنسی دندان درمان کرد. مشکلاتی مانند:
یکی دیگر از پر طرفدار ترین روش های درمان ارتودنسی، ارتودنسی متحرک دندان است.
در طی فرایند و طول درمان شما باید مرتب به پزشکتان مراجعه کنید و پیشرفت درمان خودتان را ارزیابی کنید. معمولاً این کار هر ۶ تا ۸ هفته باید انجام شود. یکی از نکاتی که باید همیشه رعایت کنید این است که ارتودنسی های شفاف نامریی که روی دندان تان قرار می گیرد باید روزانه حداقل ۲۰ الی ۲۲ ساعت روی دندانهایتان بماند. همچنین مراقبت و بهداشت دندان تان را هم باید مانند روزهای معمولی رعایت کنید.
هیچ وقت این چهار نکته را فراموش نکنید:
تقاضا برای ارتودنسی نامریی همواره رو به افزایش است. با توجه به اینکه این درمان در هر سنی می تواند صورت گیرد، تقاضا برای استفاده از روش های نامرئی رشد چشمگیری داشته است. بسیاری از افراد بخاطر ظاهر دستگاه های ارتودنسی معمولی و فلزی، با وجود ناهنجاری از درمان سرباز می زنند. اخیراً دستگاه های ارتودنسی به گونه طراحی و ساخته می شوند که کمتر قابل رویت هستند. براکت های شیشه ای، سرامیکی یا کامپوزیتی به رنگ دندان از جمله این ارتودنسی ها به شمار می آیند. همچنین ارتودنسی با پلاک های شفاف اینویزالاین نیز از آن دسته به شمار می رود. براکت های لینگوال نیز که در پشت دندان نصب می شوند از جمله ارتودنسی های نامرئی محسوب می شوند.
ارتودنسی شیشه ای درمانی است که به وسیله آن می توان مشکلات و ناهنجاری های زیادی را برطرف کرد.
این وسایل همانند طلق های شفاف و به رنگ روشن هستند که دندان ها را احاطه می کنند. در ارتودنسی نامرئی از پلاک های پلاستیکی شفاف استفاده می شود. پلاک ها هر دو هفته یکبار باید تعویض شده و پلاک های جدید جایگزین پلاک های قبلی می شوند. درمان با این پلاک ها به گونه ای است که بیمار می تواند آن ها را در مواقع لزوم از دهان خارج کرده و مجدداً سر جای خود قرار دهد.
ارتودنسی سرامیکی نیز از جمله ارتودنسی های شیشه ای است که جایگزین براکت های فلزی شده است. قیمت و هزینه این ارتودنسی وابسته به عوامل مختلفی است. بطور کلی هزینه این ارتودنسی در مقایسه با دیگر روش ها بالاتر است.
ارتودنسی نامریی ویژگی های خاص و منحصر به فرد خودش را دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:
همانطور که این روش شامل ویژگی های بسیاری می باشد مسلماً معایبی هم دارد که عبارت اند از:
ارتودنسی نامرئی همانطور که از اسمش پیداست از دستگاه هایی تشکیل شذه است که دیده نمی شود. ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی با براکت سرامیکی و ارتودنسی شفاف از انواع ارتودنسی نامرئی هستند.
ارتودنسی نامرئی بیشتر برای بزرگسالانی که مشکلات و ناهنجاری های خفیف تا متوسط دارند استفاده می شود.
معمولا ارتودنسی نامرئی هزینه بیشتر و گران تری نسبت به نوع استاندارد دارد. شما می توانید برای مشاهده آخرین و به روزترین جدول تعرفه ارتودنسی و مخصوصا دیدن هزینه های مربوط به ارتودنسی نامرئی به صفحه هزینه ارتودنسی مراجعه کنید.
همانطور که در ابتدا گفته شد طول درمان بستگی به شرایط خاصی دارد که برخی از آن ها عبارت اند از:
فقط و فقط ارتودنتیست شما می تواند تشخیص دهد تا چه مدت باید بریس ها داخل دهانتان باقی بماند تا مشکلتان رفع شود. ولی به طور میانگین بین 6 ماه تا دو سال زمان می برد.
در تمام کلینیک های تخصصی ما، 30 درصد کل هزینه در ابتدا گرفته می شود و باقی هزینه به صورت اقساطی در طول دوره درمان دریافت می گردد.
هزینه ارتودنسی نامرئی در تهران به عوامل زیادی بستگی دارد. پلاک های شفاف، بر طبق سوالات و موارد زیر به بیمار داده می شوند.
از این رو توصیه می شود که برای برآورد هزینه دقیق، به متخصص ارتودنسی مراجعه شود تا با بررسی و معاینه، هزینه واقعی تعیین شود. در ارتودنسی نامرئی قیمت از 13 میلیون تومان برای هر فک شروع می شود.