ارتودنسی با اعمال فشار بر روی همه دندان ها به منظور انتقال آنها به محل صحیح آنها، بهبود ظاهر و نحوه کار آنها کار می کند. همچنین ارتودنسی به حفظ سلامت دندان ها، لثه ها و مفاصل فک در طولانی مدت کمک می کند، زیرا یکی از روندهای امروزه مد توجه و مراقبت از بدن است، زیرا ناهماهنگی دندان ها و منظم بودن آن طبیعتاً یکی از مزاحماتی است که اکثر مردم، چه زن و چه مرد، با آن روبرو هستند.آیا می دانید ارتودنسی تا چه سنی قابل انجام می باشد؟ ارتودنسی سن خاصی برای انجام ندارد. از کودک تا افراد کهنسال می توانند ارتودنسی را انجام دهند.
تعریف معنای ارتودنسی روشی برای ترمیم نقص در قوام یا انسداد دندان است. اما این مشکلات دندانی برای اصلاح به بریس نیاز دارند مانند: یک دندانی که از تراز طبیعی دندانهای فک بالا یا پایین خارج می شود. وجود فاصله زیاد بین دندانها به دلیل برخی بیماریهای ژنتیکی. تفاوت در اندازه دندان به طوری که با اندازه دندانهای مجاور مطابقت نداشته باشد. نقایص در فک بالا و پایین، مانند تفاوت در اندازه هر یک، جایی که اندازه فک بالا از فک پایین یا بالعکس بزرگتر یا کوچکتر باشد، که منجر به مشکل سو انسداد می شود. وظیفه ترمیم این نقص ها به عهده متخصص ارتودنسی است، زیرا دندان ها را از طریق بریس هایی که در اطراف دندان های فک نصب میکند به شکل طبیعی آنها برمیگرداند و تلاش می کند دندان های بیمار را دوباره صاف کرده و از مکان های نادرست خود جابجا کند.
این از همان عناصر بریس های فلزی تشکیل شده است، با این تفاوت که تفاوت اصلی این با بریس فلزی در این است که در این نوع از قطعات سرامیکی شفاف استفاده می شود. که همین باعث میشود تا کاملاً با رنگ دندانها ترکیب شده و با ظاهر عمومی سازگارتر باشد. این امر آن را به گزینه ای مناسب برای بزرگسالان تبدیل کرده است.
همچنین به بریس های زبانی یا خلفی معروف هستند و در این نوع بریس قطعات فلزی با اندازه کوچکتر از حد معمول طراحی می شوند. این به منظور مناسب بودن با ثابت شدن پشت دندان ها (یعنی از کنار زبان) است و بنابراین، گزینه ای ایده آل برای کسانی است که نمی خواهند کسی متوجه وجود بریس ها در درون دندانهای او شود.
بریس های شفاف یا پلاستیکی به عنوان یک سری قالب پلاستیکی شفاف تعریف می شود، که کاملاً متناسب با اندازه دندان ها هستند. قالب دندان ها را فشار می دهد تا آنها را به موقعیت دلخواه خود برساند.
برای تمیز کردن دندان ها نباید از مسواک معمولی استفاده کنید و از مسواک ارتودنسی استفاده می شود، مسواک ارتودنسی خیلی نرم و دارای موهای کوچک است که می تواند به مکان های دشوار بین سیم و بریس برسد.
نه تنها مسواک زدن دندانها در روز، بلکه باید مراقب مسواک زدن آنها بعد از هر وعده غذایی، حتی میان وعده ها مانند خوردن یک تکه آب نبات باشید، زیرا هرگونه عفونت، حتی اگر جزئی باشد، می تواند باعث خرابی دندان شود، زیرا در طول بریس به طور خودکار حرکت می کند و هرگونه التهاب می تواند ایجاد کند.
شستشو با دهان شویه زیرا به پاکسازی خوب دندان ها و از بین بردن باقیمانده های غذایی که حتی پس از استفاده از برس ممکن است گیر بمانند کمک می کند.
از مصرف غذاهای چسبنده ای که هنگام جویدن به دندان می چسبند خودداری کنید، زیرا باعث می شود بریس های صاف کننده از جای خود حرکت کند و از خوردن غذاهای جامد مانند سیب دوری کنید و اگر می خواهید آنها را بخورید، باید آنها را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
بیشتر بخوانید: